Mere fokus på eksport kan øge væksten i de kreative erhverv


De kreative i Midtjylland tænker ikke internationalt. Meget få virksomheder ser eksport som en del af deres forretningsområde. Det viser en NyX analyse

Den kreative sektor i Region Midtjylland er ikke orienteret mod det internationale marked. En kortlægning af de kreative erhverv i regionen foretaget af konsulentfirmaet NYX viser, at der er store udviklingsmuligheder på området. Både ved at øge eksporten, men også ved at lade sig inspirere af udlandet på områder som erhvervspolitik og lignende.

Kun 5% af virksomhederne vurderer, at den internationale dimension har spillet en væsentlig rolle i udviklingen af deres forretning inden for de sidste tre år, og hele 60% fortæller, at det internationale overhovedet ikke har været inde i billedet.

Få tænker fremadrettet internationalt

Region Midtjylland har design- arkitektur- og modevirksomheder, som er langt fremme i arbejdet med den internationale dimension, men generelt afslører kortlægningsrapporten et stort potentiale for udvikling på området.

Tallene viser, at det ikke i den nærmeste fremtid ser ud til, at tilstanden ændrer sig.

75 % af virksomhederne prioriterer i høj og nogen grad øget salg på det danske marked i de næste to år, mens kun 23 % satser på udlandet. Når det drejer sig om opdyrkning af nye markeder peger kun 19 % på udlandet.

Inspiration fra andre lande

Regionen kan med held vende sig mod vore nabolande og hente inspiration til udviklingen af den kreative sektor. I London har man for eksempel gode erfaringer med at samle de kreative virksomheder på få steder, og den vej rundt etablere samarbejde og netværk.

I Berlin har man succes med en portal, hvor de kreative industrier kan få inspiration og hjælp til at skræddersy målrettede businessplaner.

I Norge og Sverige arbejder man målrettet med at skabe partnerskab mellem de kreative virksomheder og uddannelsesinstitutionerne for på den måde at udvikle kreativt talent.

Del med dine venner:
  • email
  • Add to favorites
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks

Efterlad en kommentar